26 maj 2018
11:00

IK Viljan Strängnäs P05 Gul

Referat: Eskilstuna Södra FF P-05 - IK Viljan Strängnäs P...

Varmt, verkligen varmt, välkomna till Skogsängen, domare publik och framför allt dagens motståndare, IK Viljan från Strängnäs. Tre poäng står på spel! Här gäller det att tagga till ordentligt. Och tagga till gör vi, från start! Det är inget snack idag. Vi vet att Viljan är rätt tunga fysiskt, så det gäller att utnyttja ytorna, snabbt och snabbare bolltempo än dem, men ändå inte kliva ifrån i närkamperna. Vi hittar ganska snabbt ytor längst kanterna och våra yttermittfältare, får snabbt ett bra tryck och vi är helt klart hetast och tar kommandot i matchen. Vi har ett högt bolltempo och ett mycket bättre passningsspel idag, vilket gör det svårt att komma åt oss. Vi är riktigt taggade o heta i vårat hemjobb o vår backlinje gör ett stort jobb i att hjälpa varandra, vi leder första halvlek rättvist med 2-0. Andra halvlek är rätt lik den första, det är vi som kontrollerar matchen och känns mycket hetare över hela planen. Viljan börjar på att sticka upp men, får inte riktigt till avsluten. Efter två halvlekar har vi ökat på till 4-0, och vi har rejält grepp om matchen. I tredje slappnar vi helt plötsligt av, hela laget, samtidigt!! Viljan som inte alls gett upp börjar piggt, kopplar snabbt grepp och får rättvist en straff med sig tidigt, 4-1 och lite vittring, 4-2 kommer inte långt efter och vi blir stressade o pressade, nu har vi marginalerna på vår sida. Hade kunnat smitit in en boll till där annars....... Vi reser oss igen och tar tillbaka taktpinnen, 5 och 6-2 kommer, och vi kan andas ut. Vi gör egentligen en riktigt bra match, men 10 mindre bra minuter, o våra motståndare straffade oss direkt! En viktig läropeng detta, att vi säger vi ska tänka 0-0, men ändå rasar vi ihop o tappar fokus, vilket egentligen vi fick våra motståndare att göra under två halvlekar . Så det gäller att aldrig slappna av o lämna bort initiativet! Vi hade nog bud på mer men, resultatet stannar på 6-2. Helt klart rättvist. Men Viljan gav aldrig upp, o höll på att äta ifatt! Tre poäng är ändå ett faktum, det krigade hela laget till sig idag. Det var riktigt bra moral och kamratskap från början till slut, alla peppar o stöttar varandra grymt mycket, o det är riktigt kul! Då är det lätt att vara ledare för det här gänget, och stolt! Fortsätt så här killar, oavsett resultat och/eller poäng!! Tack Viljan för en bra match, tack fikabordet : Ellen Anna Emma, tack domare, matchvärd Mathias och övrig publik för en bra dag på IP och ett bra stöd! / Dennis Adde